Inget bloggande förrän på lördag

Som sagt inget bloggande förrän på lördag, nu åker jag iväg på tjänsteresa kommer inte hem förrän lördag, kanske slänger in ett kort inlägg då om jag hinner.

Så ingen träning på hela veckan, trerätters till både lunch och middag, hotellfrukost, fina viner.... jadu, får se hur nyttig den här veckan kan bli.

hej så länge

Tess

Dagens

Träning: Ingen!
Vikt: 81,4 kg dock gått ner i vikt pga sjukdom inte genom att ha kämpat och svettats.
mat: 1 glas coca cola, 2 kex, 1 ägg.

Ungefär såhär har alla mina dagar sett ut när jag vart sjuk.

Men som jag sagt i tidigare inlägg hoppas jag att jag kommer igång till helgen.

Jag har även blivit rekomenderad LCHF, inte bara med tanke på viktnedgång utan även med tanke på att det kan lindra allergier.

Jag vet dock lite om LCHF, och känns lite läskigt med så mkt fett, men är det någon som har bra koll på LCHF, eller har egna erfarenheter från det, berätta gärna lite.

MVH
Tess

Snart frisk igen!

Nu börjar jag bli mer och mer frsik, så förhoppningsvis är jag helt frisk till helgen. Nu till veckan åker jag bort och jobbar. Så kommer bli jobb dygnet runt i princip.

Men det ska samtidigt bli oerhört skönt att komma bort från allt här hemmma som bara liknar mer och mer Kaos. Jag trodde inte att mitt liv någonsin skulle återgå till det kaos det just nu befinner sig i.

Förhoppningsvis kan en del saker redas ut och jag återfår ordningen i mitt liv. Men vad ska man prioritera, för jag kan inte få allt, det har jag precis blivit bevisad ännu en gång. Men vad ska jag välja bort:

Kärlek
Lycka
karriär
mitt hem
vänner
ensamtid

Jag har alltid varit den som behöver lyckas behöver få bekräftelse på att jag gör något viktigt, jag tycker om att jobba, och det gör att jag blir väldigt bra på det jag gör. Men samtidigt väljer jag bort så mycket annat. Och är Karriär verkligen något viktigt! Jag trodde det förrut, sen började jag inse hur mycket kärlek och barn kan betyda i jämförelse. Men när man sedan förlorar kärleken, eller kanske i mitt fall lyckan i livet, vad har jag kvar då?

Kan man vara lycklig utan kärlek från andra? Mina vänner skaffar pojkvänner på löpande band, förlovar sig, gifter sig och skaffar barn. Jag vill också ha det! Men jag hade nästan allt! men jag var ändå inte lycklig, så vad har man då? Enligt andra hade jag allt, enligt mig själv hade jag inget.

Vad gör man för att bli kär? varför har jag totalt tappat mina känslor? jag känner inte alls det jag borde, inteför någonting längre? Är jag verkligen så olycklig att jag nästan är deprimerad? eller varför känner jag ingenting?

Jag behöver jobba mycket med mig själv för att bli den glada Tess jag en gång i tiden var. Och Han kommer hem snart, kanske inte hem till mig, men han kommer hit, jag kommer få se honom, prata med honom på första gången på flera år, det är nått jag behöver. Min bästa vän kommer hem! Finns det någon bättre hjälp för att hitta lyckan, än honom som kan göra mig mer lycklig än någon annan. Jag har inte insett hur mycket han betyder för mig förrän han försvann. Jag hoppas jag kan få honom att stanna även om det är föga troligt. Jag vet inte ens om vi kan vara vänner som förrut. mycket har hänt och vi båda har förändrats. Men jag hoppas! och jag vet! Alex kommer hem!

Tess

Svininfluensa

Jag skulle ha vaccinerat mig mot svininfluensan igår, dock fick jag inte göra det då jag hade hög feber, Nu har det däremot visat sig att jag troligen har Svininfluensan. Så tyvärr är jag sjuk igen! JAG SOM PRECIS BLIVIT FRISK IGEN!

Men vad ska jag göra, måste väl vänta ut det antar jag.

Riktigt dåligt har jag mått i ett par dagar, jättehög feber, ont i kroppen m.m.


En uppmaning till alla: Vaccinera er, om inte för er egen skull utan för de i er omgivning, det är många som tillhör riskgruppen och många utav de i riskgruppen kan ha problem med vaccinet med tanke på allergier m.m. Så alla riskgruppspatienter kan inte vaccinera sig. Tänk på det,

Får se när jag är pigg nog att uppdatera nästa gång.

/Therese

Fredag den 13:e

Hej allihopa, hoppas ni inte tror att jag har försvunnit för det har jag inte, för er som inte riktigt vet så pendlar jag en del, och vissa dar i veckan sover jag inte hemma (i något av mina två hem där jag faktiskt känner mig hemma,) och när jag inte är hemma så bloggar jag heller inte. Men nu är jag hemma igen så tänkte slänga in ett snabbt i´nlägg innan det är läggdags för mig, stackars lilla mig ska ju jobba tidigt fast det är lördag morgon!

Dagens mat:

frukost:
1 banan + 1 kopp te, (mådde illa i morse)
lunch: potatis, köttfärsbiffar och lingonsylt
Fika på jobbet: Cheesecake (en liten bit)+ 1 kopp te
middag: kebab

Gårdagens mat

frukost: 1 tallrik fil och musli
mellanmål: 1 banan + 1 kopp te
lunch: spagetti och köttfärssås
middag: trerätters (paj m sallad och räkor, ryggbiff, hemagjordglass) + X antal glas m. vin... (inte bra)

gårdagens/dagens träning:
5 km promenad/3km promenad

Gårdagens vikt: 82,4 kg (minskning med 2,6 kg)


I övrigt så väger jag mig ingen speciell dag i veckan eller så, jag väger mig när jag känner att det har hänt något eller när jag skötit träning och kost extra bra ett tag. Jag vill inte väga mig en gång i veckan då jag försöker komma bort från allt som har med tidspress på viktnedgången att göra. Jag ska göra det på mitt sätt och enligt mig det enda vettiga, göra små förändringar i vardagen, som man kan hålla och som inte jag ser som en uppoffring utav mig,  som i slutändan ger resultat. Detta kan vara allt ifrån att minska på godis/glass/läsk/chips/alltonyttigtsomfinns till hälften eller till att träna en extra dag i veckan. Är det inte kul och ser man viktminskning som en uppoffring för att bli smal kommer man inte att hålla vikten när man tidigare går tillbaka till sin vanliga kost, när man nu nått sin målvikt.

Jag kommer att nå min målvikt, frågan är bara när? och det visar sig. För mig är det en mycket högre motivation att det går bra utan att fuska med träning och diet, för jag har i princip inga sånna mål satta, inte heller har jag ett  mål om att gå ner 0,5 kg i veckan, Detta vet jag av erfarenhet att det inte fungerar, missar man sitt mål en vecka, blir man arg på sig själv, och kanske kämpar ännu hårdare nästa vecka. Om man missar sitt viktmål flera veckor i rad så kommer omottivationen som skickad på posten. Man ger helt enkelt upp.

Träning och hälsa är inte en uppoffring inte heller skall det vara det. Det ska vara en livsstil och antignen väljer man att leva sunt eller inte, och det gäller inte bara viktmässigt, utan även rökning alkohol, droger m.m.  Jag har alltid valt att inte röka, ta droger, jag dricker väldigt sällan. Men det är mitt val, jag väljer det, det passar mig som person. Däremot har jag svårare att välja bort efterrätten på en trerätters middag när man är på sånna (vilket jag är väldigt ofta, men däremot säger jag oftast nej till alkoholen och väljer att dricka vatten istället.)När mina vänner/kollegerm.m. går ut för att röka stannar jag inne, ännu ett aktivt val av mig att förbättra min hälsa, även om det inte är stora saker så är det alltid något, många små saker kan ge stora resultat. men det kan ta lite tid, ungefär så ser jag på min träning.

Det var nog alltför idag, i morgonbitti blir det konditionsträning och jobb

Hälsningar Tess

Dagen

Dagen har sett ut enligt följande, jobb, jobb jobb

frukost: 2 smörgåsar
lunch: spagetti köttfärs
middag 1 fläskkotlett + 1 dl potatismos + sås+ lingonsylt
övrigt: 2 bananer, 2 smörgåsar

träning
5 km promennad.

Hmm vad kan man säga, eventuellt att det kanske blir gym senare om jobbet tillåter.


snart dags att sova

Sova är väldigt viktigt, det ingår även det i mina nya mål att få tillbaka min dygnsrytm, att vakna 06.00 på morgonen utan att vara trött, helt underbart. och gå och lägga sig vid 22.00-23.00 helt underbart. Tyvärr är ju min man lite av en nattuggla som knappt går och lägger sig innan jag går upp, men vad ska man göra.

ha det så bra så länge allihopa,

hälsningar Tess

Äntligen börjar man bli lite mer frisk

Äntligen efter nästan 6 månaders sjukdom, så återstår bara en luftrörsinfektion att ta död på. I övrigt så är jag ganska frisk.

Är det någon som har tips på hur man får igång immunförsvaret, för jag kan lätt säga att jag har ett av Sveriges sämsta immunförsvar (känns det som i alla fall)

Så på sista tiden har varit riktigt jobbig för mig på många vis, dels jobbar jag jättemycket, har vart jättesjuk, jättelänge. och dessutom har jag pendlat då pojkvännen bor på annan ort. Så tidiga morgonar har inte varit något för mig när jag vart sjuk. Men det ska det bli ändring på!

Det är nu dags att ta tag i träningen igen, och tro mig att alla mina muskler har förtvinat och min kondition ser man inte ryken av någon stans, dock att det är lite värre nu, när allt är ansträngande pga. luftrörsinfektionen/inflamationen... eller vad det nu är.

All denna sjukdom och införskaffande av pojkvän och allt för mycket mys i soffan och med alla tillbehör det innebär (godis,glass, läsk chips mm.)Har resulterar i en sak VIKTUPPGÅNG!

Viktuppgång var inte riktigt det jag hade planerat efter förra årets sjukdom som också innebar viktuppgång. Denna gång har det dock resulterat i 10 kg extra på 6 månader. Mycket antagligen pga mediciner, men ändå.

Idag väger jag mer än jag någonsin gjort tidigare i mitt liv, det är hela 25 kg över min normalvikt på 60 kg, just det jag väger hela 85 kg.

så nu är det dags kan man säga.

Jag ska börja träna lugnt, då jag gått upp väldigt mycket och tappat extreemt mycket muskler, för att inte skada mig.

Mitt upplägg och mål för de närmaste veckorna är följande;

mån: rygg + 30 min promenad
tis: mage + axlar
ons: biceps + triceps + 30 min promenad
tors: ben
fre:mage+rygg
lö: 30 min simning + 1 timme promenad
sö: 1 timme promenad

Maten gör jag inga srastiska förändringar då det är svårt när jag pendlar och man har en oduglig kock till man som har maten klar när man kommer hem. (pulvermos, korv, makaroner, pyttipanna om man har riktigt tur.)
Däremot försöker jag eliminera godis, läsk, chips m.m.

Dock kommer inte det fungera riktigt enligt ovanstående träningsschema jämt, då jag reser väldigt mycket i mitt jobb och har då inte alltid tillgång till gym m.m. men som sagt jag ska göra mitt bästa.

Sedan har jag självklart satt upp mål för mig själv. och dessa lyder enligt följande med motivering

Under 80 kg - står inte ut en dag till att vara så här stor och klumpig inte alls van med det
under 75 kg - nere i förra årets vikt. dvs före sjukdomsvikt
under 70 kg - börjar komma i form
under 65 kg - är i stort sett i form
hålla 65 kg - bygga muskler och kondition (springa 1 mil utan stopp m.m.)

Jag har valt att inte sätta några tidsbegränsningar på mina mål, då det ofta bara bidrar till stress m.m. Jag kommer ta det i min egen takt, och vikten är inte det viktiga (var ju nästan fyndig där). utan viktigast är kropssformen, konditionen, välmåendet och hälsan.

Blev ett långt inlägg men kändes som det behövdes för att fylla i uppehållet och förklara den nya situationen och de nya målen.

/Tess


Dagens

Frukost: Banan och grönt te

lunch: havregrynsgröt med lingonsylt

mellanmål: banan

mellanmål 2: 2 smörgåsar med ost

middag: potatismos, 1½ köttskiva, sås och lingonsylt

kvällsmys: cheesecake

dagens träning: styrka mage
dagens träning 2: kortare promenad 3 km.


dagens kommentar: totalt helkass dag från början till slut, ingen riktig frukost, ingen riktig lunch, hungrig som stryk efter jobbet resulterar i mackor. och massa onyttiga matlådor med potatismos och kött och sås. Ingen ordentlig träning som jag är speciellt nöjd med än så länge, och kommer förmodligen inte bli idag heller. + är ju att det har blivit någon träning alls idag.

Hoppas på bättre dag i morgon gällande allt.

/Tess

RSS 2.0